Po novi tragediji v Sredozemskem morju pogrešani številni migranti

V Sredozemskem morju se je zgodila nova tragedija migrantov, ki so želeli priti v Evropo. Med poskusom, da bi se z gumijastega čolna vkrcali na trgovsko ladjo, ki jih je nameravala rešiti, je v morje padlo od 20 do 30 migrantov. Za njimi se je izgubila vsaka sled in veljajo za pogrešane, so povedali preživeli migranti.

Fotografija je simbolična. Foto: Posadka Splošne Plovbe
Fotografija je simbolična. Foto: Posadka Splošne Plovbe

RIM > Nekateri od skupno 454 preživelih, ki jih je norveška ladja v okviru operacije EU prepeljala v pristanišče Pozzallo na Siciliji, so povedali, da jih je najprej rešila trgovska ladja, ki je priplula mimo njihovega čolna. Med vkrcavanjem na trgovsko ladjo je med migranti izbruhnilo prerivanje, zaradi česar jih je v morje padlo od 20 do 30.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa so po tragediji v morju našli trupli dveh migrantov, ki so ju prav tako prepeljali v Pozzallo.

Med preživelimi so tudi dve nosečnici in begunec s strelno rano v roki ter 24-letni Malijec, ki je osumljen, da je vozil čoln in so ga italijanske oblasti že prijele.

Po podatkih Mednarodne organizacije za migracije (IOM) je med poskusom, da bi dosegli obalo Italije, letos izgubilo življenje ali je pogrešanih 863 migrantov.

STA


Najbolj brano