Po nesreči nemškega letala našli eno od črnih skrinjic

Po današnjem strmoglavljenju letala nemškega nizkocenovnega prevoznika Germanwings v francoskih Alpah so že našli eno od črnih skrinjic, je potrdil francoski notranji minister Bernard Cazeneuve. Nemudoma jo bodo predali preiskovalcem, je dejal novinarjem v kraju Seyne-les-Alpes, v bližini prizorišča nesreče.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

PARIZ > Črno skrinjico bodo začeli preučevati preiskovalci francoske agencija za preiskave letalskih nesreč (BEA), ki so že prevzeli preiskavo strmoglavljenja.

Kot je dejal Bernard Cazeneuve, so sprejeli ukrepe za zavarovanje prizorišča nesreče, da bi lahko omogočili nemoteno preiskavo. Lokalne oblasti obenem poskušajo priskrbeti nastanitve za družine žrtev, ki bi želele priti na območje, povzema francoski časnik Le Figaro.

Letalo tipa airbus A320 je na težko dostopnem območju med krajema Digne in Barcelonnette, na nadmorski višini približno 1500 metrov, strmoglavilo danes dopoldne. Po prvih ugotovitvah je padalo osem minut. Glede na opažanja iz helikopterjev so francoske oblasti že kmalu po nesreči sporočile, da preživelih ni.

“Grozljive podobe v tej gorski pokrajini. Ostale so samo razbitine in trupla,” je tvitnil francoski poslanec Christophe Castaner, ki je preletel prizorišče nesreče v helikopterju. Kot je dodal, je letalo popolnoma uničeno.

Na krovu letala, ki je letelo iz Barcelone v Düsseldorf, je bilo 150 ljudi, od tega 144 potnikov in šest članov posadke. Med mrtvimi je 67 nemških državljanov, po navedbah španskih oblasti naj bi bilo na krovu letala tudi 45 španskih državljanov.

STA


Najbolj brano