Po napadih v Kölnu Nemci bolj dvomijo v sposobnosti države

Čedalje več Nemcev dvomi, da bo Nemčiji uspelo obvladati pritok prebežnikov. Po silvestrskem množičnem napadu na ženske v Kölnu se beguncev tudi bolj bojijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Približno  1000 moških, ki naj bi bili po navedbah prič in 
napadenih žensk arabskega in severnoafriškega videza, se je 
na silvestrovo v Kölnu razporedilo v manjše skupine, ki so 
nato obkolile ženske, jim grozile, jih otipavale in tudi oropale. 
Policija je doslej prijela 652 prijav kaznivih dejanj, med 
katerimi je bilo 331 prijav, povezanih s spolnimi napadi. Foto: Wikipedia
Približno 1000 moških, ki naj bi bili po navedbah prič in napadenih žensk arabskega in severnoafriškega videza, se je na silvestrovo v Kölnu razporedilo v manjše skupine, ki so nato obkolile ženske, jim grozile, jih otipavale in tudi oropale. Policija je doslej prijela 652 prijav kaznivih dejanj, med katerimi je bilo 331 prijav, povezanih s spolnimi napadi. Foto: Wikipedia

BERLIN > 51 odstotkov odraslih Nemcev ne verjame trditvam nemške kanclerke Angele Merkel, da bo Nemčiji uspelo obvladati pritok beguncev, kaže anketa, ki jo je za nemško javno televizijo ARD v začetku tedna izvedla skupina DeutschlandTrend. Še oktobra je bilo takšnega mnenja 48 odstotkov ljudi.

Da se bojijo migrantov, je odgovorilo 48 odstotkov vprašanih, medtem ko se 50 odstotkov ljudi s to trditvijo ne strinja.

Približno 1000 moških, ki naj bi bili po navedbah prič in napadenih žensk arabskega in severnoafriškega videza, se je na silvestrovo v Kölnu razporedilo v manjše skupine, ki so nato obkolile ženske, jim grozile, jih otipavale in tudi oropale. Policija je doslej prijela 652 prijav kaznivih dejanj, med katerimi je bilo 331 prijav, povezanih s spolnimi napadi.

V Nemčiji, ki je lani sprejela 1,1 milijona prosilcev za azil, so napadi sprožili številne napetosti, povečali pa so se tudi pritiski na Merklovo.

STA


Najbolj brano