Po brodolomu ladje z migranti pred libijsko obalo pogrešajo več sto ljudi

Pred obalo Libije je pred dnevi potonila ladja z migranti, po brodolomu pa pogrešajo več sto ljudi, je danes sporočila libijska mornarica.

Število migrantov, ki se iz Afrike podajo po nevarni morski 
poti v Evropo, je v zadnjih mesecih znatno upadlo, vseeno pa 
ta migrantska pot še ostaja aktualna. Foto: Boštjan Omerza/Slovenska Vojska
Število migrantov, ki se iz Afrike podajo po nevarni morski poti v Evropo, je v zadnjih mesecih znatno upadlo, vseeno pa ta migrantska pot še ostaja aktualna. Foto: Boštjan Omerza/Slovenska Vojska

TRIPOLI > Tiskovni predstavnik libijske mornarice Ajub Kasem je pojasnil, da so reševalci po brodolomu v sredo zvečer v morju našli najmanj sedem preživelih. Brodolomci naj bi bili po njegovih besedah v morju že tri dni, preden so jih rešili. Drugih podrobnosti ni navedel.

Ladja je brodolom doživela blizu libijskega mesta Zabrata, ki velja za izhodišče za tvegano nezakonito pot prebežnikov v Evropo čez Sredozemsko morje.

Libijska obalna straža je prejšnji teden rešila 3000 migrantov, ki so po morju skušali priti v Evropo, italijanska obalna straža pa še 2000.

Čeprav je število migrantov, ki se iz Afrike podajo po nevarni morski poti v Evropo, v zadnjih mesecih znatno upadlo, ta migrantska pot še ostaja aktualna.

STA


Najbolj brano