Pistorius obsojen na pet let zapora

Sodišče v Pretorii je južnoafriškega paraolimpijca Oscarja Pistoriusa zaradi nenaklepnega uboja dekleta obsodilo na pet let zapora, poročajo tuje tiskovne agencije. Tožilstvo je v zaključku procesa zanj zahtevalo najmanj deset let zaporne kazni, medtem ko je obramba zagovarjala možnost hišnega zapora in opravljanja družbeno koristnega dela.

Sodišče v Pretorii je južnoafriškega paraolimpijca Oscarja Pistoriusa zaradi nenaklepnega uboja dekleta obsodilo na pet let zapora Foto: Wikipedia
Sodišče v Pretorii je južnoafriškega paraolimpijca Oscarja Pistoriusa zaradi nenaklepnega uboja dekleta obsodilo na pet let zapora Foto: Wikipedia

PRETORIA > Sodnica Thokozile Masipa je Oscarja Pistoriusa 12. septembra spoznala za krivega nenaklepnega uboja, ker je na lansko valentinovo ubil svoje 29-letno dekle Reevo Steekamp. Kot je ocenila, je Steenkampovo ubil po pomoti.

Paraolimpijski zvezdnik se je ves čas zagovarjal, da ni šlo za umor, temveč naj bi streljal v samoobrambi. Domneval je, da se je v hišo pretihotapil vlomilec, in zato poprijel za strelno orožje. Štirikrat je ustrelil skozi vrata kopalnice. Policija je po prihodu na prizorišče zločina našla truplo njegovega dekleta.

Z današnjim izrekom kazni se je končalo sedem mesecev trajajoče sojenje Pistoriusu, ki je pritegnilo pozornost javnosti tako v domovini kot po svetu.

STA


Najbolj brano