Piloti Lufthanse bodo znova stavkali

Piloti nemške letalske družbe Lufthansa bodo ob 13. uri začeli stavko, s katero izražajo nasprotovanje spremembam pogojev za upokojitev. Stavka bo prizadela nekatere polete potniških letal predvsem iz letališč v Nemčiji, trajala pa bo do torka do polnoči.

Letala nemške letalske družbe Lufthansa bodo od 13. ure do torka do polnoči ostala na tleh Foto: Johannes Eisele
Letala nemške letalske družbe Lufthansa bodo od 13. ure do torka do polnoči ostala na tleh Foto: Johannes Eisele

BERLIN > K stavki je pozval vodilni sindikat nemških pilotov Vereinigung Cockpit, ker vodstvo Lufthanse po sedmih stavkah še ni pristalo na njihove predloge. To bo namreč že osma stavka pilotov v skupini Lufthansa od aprila.

Sindikat je v nedeljo ob napovedi stavke izrazil obžalovanje zaradi težav, ki jih bo stavka povzročila potnikom. Lufthanso pa so pozvali k spremembi stališča.

Lufthansini piloti se lahko za predčasno upokojitev trenutno odločijo pri 55 letih, vodstvo družbe pa želi to starostno mejo zvišati na najmanj 60 let in pilote vključiti v financiranje njihovih pokojnin.

Piloti v skupini Lufthansa temu ostro nasprotujejo, zato so že večkrat stavkali. Že prejšnji teden so za 12 ur stavkali piloti družbe Germanwings, ki sodi v skupino Lufthansa.

STA


Najbolj brano