Piloti Germanwingsa zavračajo letenje

Večje število pilotov nemške nizkocenovne letalske družbe Germanwings je danes, dan po nesreči njihovega letala v francoskih Alpah, zavrnilo letenje. Družba je sporočila, da so doslej zaradi tega odpovedali le en načrtovan polet, saj pri prevozu njihovih potnikov pomagajo tudi druge letalske družbe.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

FRANKFURT > Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je tiskovni predstavnik Germanwingsa povedal, da jim pri prevozu njihovih potnikov pomaga matična letalska družba Lufthansa, pa tudi konkurenčne Air Berlin, Tuifly in druge.

Iz Germanwingsa so sporočili, da je več posadk njihovih letal zaradi torkove nesreče preveč pretresenih, da bi lahko opravile polete. Med ponesrečenimi na letalu so bili namreč tudi dobri prijatelji številnih drugih zaposlenih pri Germanwingsu, je povedal tiskovni predstavnik tega nemškega prevoznika.

Pojasnil je, da imajo razumevanje za tovrstne razloge njihovih zaposlenih. Zanikal pa je, da naj bi posadke zavračale letenje z airbusi tipa A320, kakršno je bilo ponesrečeno letalo. “Nimamo teh podatkov,” je povedal za dpa.

S pomočjo drugih letalskih družb naj bi sicer opravili okoli 40 poletov. Črtali pa so le let z londonskega letališča Stansted v Köln. Skupno naj bi Germanwings danes opravil okoli 200 poletov, navaja dpa.

STA


Najbolj brano