Pet mrtvih migrantov med prečkanjem Sredozemskega morja

Italijanska obalna straža je danes sporočila, da je v petih različnih ponedeljkovih reševalnih akcijah v Sredozemskem morju rešila 550 migrantov in beguncev, pet pa jih je umrlo. Vse reševalne operacije so potekale med Libijo in Italijo, migranti pa so bili v prenatrpanih gumijastih čolnih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Italijanska obalna straža je v petih  ponedeljkovih reševalnih 
akcijah v Sredozemskem morju rešila 550 migrantov in 
beguncev, pet  jih je umrlo.
Italijanska obalna straža je v petih ponedeljkovih reševalnih akcijah v Sredozemskem morju rešila 550 migrantov in beguncev, pet jih je umrlo. 

RIM > V Sredozemskem morju se je danes pripetila nova nesreča plovila, s katerim so potovali migranti. Tankerju, ki je ravno plul mimo, je uspelo rešiti 15 ljudi. Nesreča se je zgodila približno 55 kilometrov od libijske obale, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je tanker migrante, ki jih je rešil, predal italijanski obalni straži. Predvidoma danes jih bodo prepeljali na Sicilijo. Obalna straža se boji, da je več deset migrantov še vedno pogrešanih. Zato so organizirali iskalno akcijo.

Letošnje leto je najbolj smrtonosno za migrante, ki skušajo prečkati Sredozemsko morje, zadnje poizkuse pa otežujejo še slabe vremenske razmere. Med prečkanjem Sredozemskega morja je letos umrlo že več kot 4200 migrantov in beguncev.

STA


Najbolj brano