Pele znova v bolnišnici

Legendarnega brazilskega nogometaša Peleja, ki je sredi tega meseca prestal operacijo žolčnih in ledvičnih kamnov, so znova prepeljali v bolnišnico v Sao Paulu, lokalni mediji pa poročajo, da gre tokrat za infekcijo urinarnega trakta.

Legendarnega brazilskega nogometaša Peleja, ki je sredi tega meseca prestal operacijo žolčnih in ledvičnih kamnov, so znova prepeljali v bolnišnico v Sao Paulu Foto: Wikipedia
Legendarnega brazilskega nogometaša Peleja, ki je sredi tega meseca prestal operacijo žolčnih in ledvičnih kamnov, so znova prepeljali v bolnišnico v Sao Paulu Foto: Wikipedia

SAO PAULO > “Pacient Edson Arantes do Nascimento je na opazovanju, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno,” je v kratki izjavi za javnost zapisala bolnišnica Albert Einstein v Sao Paulu.

Štiriinsedemdesetletni Pele velja za enega najboljših nogometašev na svetu vseh časov. Za brazilsko izbrano vrsto je odigral 92 tekme in dosegel 77 golov ter trikrat zmagal na svetovnih prvenstvih v letih 1958, 1962 in 1970. Večji del svoje bogate kariere je bil zvest Santosu, med letoma 1975 in 1977 pa je igral za New York Cosmos.

STA


Najbolj brano