Pariškega napadalca Coulibalyja pokopali v okolici prestolnice

V okolici francoske prestolnice so pokopali še zadnjega od treh islamskih skrajnežev, ki so s krvavimi napadi v Parizu v začetku meseca pretresli svet. Amedyja Coulibalyja, ki je v judovski trgovini v Parizu 9. januarja ubil štiri ljudi, dan pred tem pa tudi policistko, so pokopali v muslimanskem delu pokopališča v pariškem predmestju Thiais.

V okolici francoske prestolnice so pokopali še zadnjega od treh islamskih skrajnežev, ki so s krvavimi napadi v Parizu v začetku meseca pretresli svet.  Foto: Peter Maraž
V okolici francoske prestolnice so pokopali še zadnjega od treh islamskih skrajnežev, ki so s krvavimi napadi v Parizu v začetku meseca pretresli svet.  Foto: Peter Maraž

PARIZ > Kot danes poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na vire, ki so želeli ostati anonimni, je družina Amedyja Coulibalyja prosila za pokop v Maliju, a tamkajšnja vlada tega ni dovolila in ni želela sprejeti trupla.

Druga dva ekstremista, brata Kouachi, ki sta 7. januarja skupaj napadla uredništvo satirične revije Charlie Hebdo in pobila 12 ljudi, nato pa sta po spektakularnem pregonu padla pod streli varnostnih sil, so na skrivaj in pod strogim policijskim nadzorom pokopali že prejšnji teden. Truplo Cherifa so položili v neoznačen grob v pariškem predmestju Gennevilliers, Saida pa so na skrivaj pokopali v mestu Reims. V neoznačena groba so ju pokopali, da ne bi postala romarska kraja za skrajneže.

STA


Najbolj brano