Pariška županja napovedala tožbo proti ameriški televiziji Fox

Županja Pariza Anne Hidalgo je na televiziji CNN v torek napovedala, da bo vložila tožbo proti ameriški televiziji Fox News zaradi žalitve. Televizija je namreč razvila teorijo, da v Parizu obstajajo območja, kamor lahko gredo le muslimani, vsi ostali pa si tja ne upajo vstopiti.

Županja Pariza Anne Hidalgo je   napovedala, da bo vložila tožbo proti ameriški televiziji Fox News zaradi žalitve. Televizija je namreč razvila teorijo, da v Parizu obstajajo območja, kamor lahko gredo le muslimani. Foto: Peter Maraž
Županja Pariza Anne Hidalgo je napovedala, da bo vložila tožbo proti ameriški televiziji Fox News zaradi žalitve. Televizija je namreč razvila teorijo, da v Parizu obstajajo območja, kamor lahko gredo le muslimani. Foto: Peter Maraž

NEW YORK > “Mislim, da moramo iti na sodišče, ker nas žalijo. Zahtevali bomo, da nehajo govoriti na ta način,” je dejala županja Anne Hidalgo in dodala, da gre za ustvarjanje neresničnih predsodkov o Franciji in Parizu.

Televizija Fox je zadnje dni širila teorijo, da v Parizu in v drugih evropskih mestih obstajajo četrti, kjer ljudje živijo v skladu z islamskim pravom in kamor si ne upa nihče razen muslimanov, niti policija.

Jutranja oddaja Fox & Friends je celo pokazala zemljevid Pariza z označenimi območji, kamor se ne hodi, če nisi musliman. Eden od strokovnih gostov televizije Steve Emerson pa je podobno ocenil za angleški Birmingham.

Poročanje voditeljev konservativne televizije je potem prevzel tudi republikanski guverner Louisiane Bobby Jindal, ki je Angleže v Londonu poučil o nevarnosti, ki jim cveti v naročju.

Britanski premier David Cameron je Emersona označil za popolnega bedaka in dejal, da so se mu zataknili ovseni kosmiči, ko je slišal za te besede. Več voditeljev televizije Fox se je medtem že javno opravičilo za poročanje, uradnega komentarja televizije pa do torka še ni bilo.

STA


Najbolj brano