Pariška policija začela prazniti tabor s 1500 migranti

Pariška policija je danes začela prazniti šotorišče, kjer je v nezdravih razmerah živelo okoli 1500 migrantov, večinoma iz Sudana, Eritreje in Afganistana. Na območju francoske prestolnice so v zadnjem letu izvedli že več kot 20 takšnih evakuacij na različnih lokacijah.

Številni migranti, ki prispejo v Pariz, nameravajo naprej v 
pristanišče v Calaisu, kjer upajo na vkrcanje na katerega od 
tovornjakov, namenjenega v Veliko Britanijo. Foto: Peter Maraž
Številni migranti, ki prispejo v Pariz, nameravajo naprej v pristanišče v Calaisu, kjer upajo na vkrcanje na katerega od tovornjakov, namenjenega v Veliko Britanijo. Foto: Peter Maraž

PARIZ > Francija je dobila manjši delež več kot milijona prebežnikov, ki so v zadnjih 18 mesecih prispeli v Evropo. Številni migranti so jo imeli namreč le za tranzitno državo na poti v druge države članice EU, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Županja Pariza Anne Hidalgo je minuli teden napovedala, da bodo v sredini oktobra v mestu odprli prvi migrantski tabor, s čimer želijo z ulic umakniti več tisoč ljudi.

Ministrica za bivanje in trajnostni razvoj Emmanuelle Cosse, ki je bila na prizorišču odstranjevanja tabora, je povedala, da je bilo tam okoli 1500 ljudi. Ta isti tabor so izpraznili že 17. avgusta, ko je bilo v njem 700 ljudi.

“Veliko je družin in otrok, več kot običajno. Zanje bomo seveda poskrbeli,” je pojasnila.

Okoli 50 avtobusov je bilo pripravljenih, da migrante odpeljejo v sprejemne centre v pariški regiji, so sporočile lokalne oblasti.

22. julija je na severu Pariza potekala največja tovrstna operacija doslej, saj so iz migrantskega tabora takrat izselili okoli 2500 migrantov.

Številni tisti, ki prispejo v Pariz, nameravajo naprej v pristanišče v Calaisu, kjer upajo na vkrcanje na katerega od tovornjakov, namenjenega v Veliko Britanijo.

STA


Najbolj brano