Papuo Novo Gvinejo stresel potres z magnitudo 7,9

Papuo Novo Gvinejo je danes stresel močan potres z magnitudo 7,9, je sporočil ameriški geološki inštitut USGS. Žarišče potresa je bilo na odprtem morju na globini približno 75 kilometrov. Tihomorski center za opozarjanje pred cunamijem je izdal opozorilo pred nevarnimi popotresnimi valovi, ki ga je nato umaknil. O žrtvah in gmotni škodi ne poročajo.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PORT MORESBY > Nevarni valovi bi lahko v treh urah po potresu dosegli obalna območja Papue Nove Gvineje, Salomonovih otokov, Indonezije, Nauruja in drugih otokov, je po poročanju francoske tiskovne agencije sporočil center za opozarjanje pred cunamijem.

Čez dve uri je sporočil, da nevarnosti ni več, čeprav so zabeležili nekaj manjših popotresnih valov.

USGS je zapisal, da so možne žrtve in škoda, da pa bo morebiten vpliv potresa zelo omejen. Območje je nato streslo še nekaj popotresnih sunkov, od katerih je imel največjo magnitudo 6,3.

Potres je območje Tihega oceana stresel okoli 9. ure po lokalnem času (12. ure po srednjeevropskem). Žarišče potresa je bilo približno 60 kilometrov vzhodno od mesta Taron na otoku Nova Irska na globini okoli 75 kilometrov.

STA


Najbolj brano