Papež sredi viharja maševal pred milijoni ljudi

Papež Frančišek danes na Filipinih mašuje pred več kot tremi milijoni vernikov, ki so se kljub močnemu dežju in vetru zbrali v parku Rizal v Manili. Papež je na prizorišče prišel v papamobilu, na sebi pa je imel rumeno pelerino. Podobne so razdelili tudi zbranim vernikom.

 Foto: Reuters
Foto: Reuters

MANILA > Papamobil, v katerem se je Frančišek pripeljal na prizorišče, je bilo danes urejen po vzoru značilnih filipinskih minibusov, imenovanih jeepney. Ob prihodu v park ga je pozdravila navdušena množica. Na poti do odra se je večkrat ustavil, pozdravljal vernike in poljubljal otroke.

S to mašo, ki sicer še poteka, bo papež zaključil petdnevni obisk na Filipinih, najbolj katoliški med azijskimi državami - kar približno 80 odstotkov od skupno 100 milijonov Filipincev naj bi bilo katoličanov. Namen njegove poti je sicer predvsem ohrabritev katolištva v Aziji.

Pred današnjo mašo se je na katoliški univerzi v Manili srečal tudi s približno 200.000 mladimi.

Frančišek je tretji papež na obisku v 100-milijonskih Filipinih, kjer je več 80 odstotkov prebivalstva katoličanov. Leta 1995 se je maše v Manili, ki jo je daroval papež Janez Pavel II., po ocenah udeležilo okoli štiri milijone ljudi. To je bila doslej največja množica, zbrana ob kakem papeškem dogodku. Frančišek danes mašuje v istem parku.

STA


Najbolj brano