Papež razmišlja o posvetitvi poročenih moških

Papež Frančišek je v intervjuju za nemški časnik Die Zeit dejal, da bo Cerkev razmislila o tem, ali bi posvetili poročene moške, ki bi lahko potem delali na odročnih koncih sveta, kjer primanjkuje duhovnikov. Razmisliti morajo, ali je to možno in kakšne naloge bi lahko potem ti moški opravljali.

Papež Frančišek je v intervjuju za nemški časnik Die Zeit 
dejal, da bo Cerkev razmislila o tem, ali bi posvetili poročene 
moške, ki bi lahko potem delali na odročnih koncih sveta, kjer 
primanjkuje duhovnikov.
Papež Frančišek je v intervjuju za nemški časnik Die Zeit dejal, da bo Cerkev razmislila o tem, ali bi posvetili poročene moške, ki bi lahko potem delali na odročnih koncih sveta, kjer primanjkuje duhovnikov. 

VATIKAN > "Premisliti moramo, ali so 'viri probati' možni," je dejal papež, s čimer je mislil na starejše poročene moški, ki so aktivni v cerkvenih dejavnosti in lahko postanejo diakoni.

"Potem se moramo še odločiti, kakšne naloge lahko opravljajo, na primer v odročnih skupnostih," je dodal v četrtkovem intervjuju.

Veliko vernikov meni, da bi morali zaradi pomanjkanja duhovnikov odpreti nove možnosti posvetitve. Poleg duhovnikov, ki so se obvezali celibatu, bi lahko njihovo delo opravljali tudi starejši, poročeni moški, ki so že dolgo zvesti cerkvi.

Frančišek je maja 2014 dejal, da so v Cerkvi tudi poročeni duhovniki, s čimer je mislil na anglikanske duhovnike, ki so se pridružili katoliški cerkvi, koptske katolike in nekatere duhovnike vzhodnih Cerkva.

STA


Najbolj brano