Papež je imel skrivni sestanek

Papež se je med obiskom v ZDA na skrivaj sestal z uradnico iz Kentuckyja, ki kljub sodni odredbi ni želela izdati poročnih dovoljenj istospolnim parom, danes poroča časnik New York Times.

Papež se je med obiskom v ZDA na skrivaj sestal z uradnico 
iz Kentuckyja, ki kljub sodni odredbi ni želela izdati poročnih 
dovoljenj istospolnim parom-
Papež se je med obiskom v ZDA na skrivaj sestal z uradnico iz Kentuckyja, ki kljub sodni odredbi ni želela izdati poročnih dovoljenj istospolnim parom- 

WASHINGTON > Uradnico Kim Davis in njenega soproga Joa so v četrtek vtihotapili v vatikansko veleposlaništvo, s papežem pa sta se pogovarjala kakih 15 minut, je povedal odvetnik uradnice Mathew Staver. Dodal je, da so sestanek organizirali predstavniki Vatikana, piše New York Times.

"Papež je prišel do nje in ji podal roko. Zahvalil se ji je za pogum in ji dejal: Ostani močna," je še povedal odvetnik Davisove.

Uradnica se je v začetku meseca znašla za zapahi, ker je kljubovala sodni odredbi, naj izda poročna dovoljenja istospolnim parom. Ameriško vrhovno sodišče je po vseh ZDA junija legaliziralo istospolne poroke.

Iz zapora so Davisovo izpustili po petih dneh, potem ko so drugi uradniki iz njenega urada v Rowan Countyju v Kentuckyju sporočili, da bo izdala poročna dovoljenja.

Papež je med obiskom v ZDA minuli teden spregovoril o verski svobodi in ob vrnitvi v Vatikan izpostavil, da vladni uslužbenci ne bi smeli biti prisiljeni v izvajanje zakonov, ki so v nasprotju z njihovimi verskimi prepričanji. Davisove sicer izrecno ni omenil.

STA


Najbolj brano