Papež Frančišek s sporočilom miru prišel v Sarajevo

Papež Frančišek je danes prispel na enodnevni obisk v BiH. Geslo obiska je Mir z vami, ob spodbudi mirnemu sožitju v državi pa bo poudarek tudi na ekumenskem in medverskem dialogu. V Sarajevu se bo sešel tudi s političnimi in verskimi voditelji BiH, na stadionu Koševo pa bo daroval mašo.

Papež Frančišek
Papež Frančišek 

SARAJEVO > Tretje pastoralno potovanje kakega papeža Frančiška v BiH bo trajalo enajst ur, bo pa prvo, ki bo za razliko od tistih leta 1997 in 2003 imelo tudi državni značaj. Sveti oče se bo najprej sešel s člani predsedstva BiH. Na programu ima tudi srečanja s škofi, redovniki, bogoslovci in mladimi ter ekumenske in medverske pogovore s predstavniki drugih religij.

Glavni dogodek bo ob 11. uri maša na olimpijskem stadionu Koševo, ki naj bi se je udeležilo okoli 65.000 vernikov iz držav regije, med njimi tudi 250 in Slovenije. Udeležila se je bosta tudi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore in koprski škof Jurij Bizjak.

Med obiskom, med katerim se bo Frančišek v papamobilu popeljal tudi po sarajevskih ulicah, bodo vladali poostreni varnostni ukrepi. Po poročanju medijev bo za varnost skrbelo 10.000 pripadnikov varnostnih služb. V mestu bo do 20. ure veljal poseben prometni režim z zaporami.

To je Frančiškovo osmo potovanje v tujini.

STA


Najbolj brano