Papež: Bodite ponižni in ne obračajte se od problemov

Papež Frančišek je soboto zvečer v Baziliki svetega Petra Vatikanu vodil obred velikonočne vigilije, med katerim je katoličane pozval, naj bodo ponižni in naj se ne obračajo od problemov.

Papež Frančišek
Papež Frančišek 

VATIKAN > Velikonočna vigilija predstavlja vstop v misterij, ki ga je z ljubeznijo naredil Bog, za vstop vanj pa moramo stopiti s piedestala domnev in se videti takšne, kakršni smo v resnici - bitja, ki so hkrati močna in šibka, ki grešijo in potrebujejo odpuščanje, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal papež.

“Vstop v misterij pomeni, da moramo preseči udobje, lenobo in nezanimanje, ki nas zadržujejo, ter iskati resnico, lepoto in ljubezen,” je dodal Frančišek.

Velikonočna vigilija, ki se je začela z osvetlitvijo zatemnjene bazilike, simbolizira vstajenje Jezusa Kristusa.

Papež je med slovesnostjo, ki je trajala nekaj ur, krstil več odraslih oseb. Letos so bili to šest žensk in štirje moški iz Italije, Albanije, Kambodže, Kenije in Portugalske.

V luči nedavnega pokola študentov na univerzi v Keniji, ki so ga izvedli islamski skrajneži, pa je obsodil pa je napade na kristjane po svetu.

“Danes vidimo, da pobijajo, obglavljajo, križajo naše brate zaradi njihove vere vate, pred našimi očmi in pogosto ob našem molku,” je dejal Frančišek.

Islamska milica al Šebab je v četrtek v Keniji pobila skoraj 150 študentov, Vatikan pa je že pred tem izrazil tudi zaskrbljenost zaradi napadov na kristjane na drugod v Afriki in na Bližnjem vzhodu ter tudi kritiko, ker zahodne vlade in muslimanski predstavniki teh napadov skrajnežev niso ostreje obsodili.

Velikonočne slovesnosti se bodo danes v Vatikanu nadaljevale s slovesno mašo, na koncu katere bo papež podelil blagoslov mestu in svetu.

STA


Najbolj brano