Palestinka zabodla Izraelca

Palestinka je danes v judovski naselbini na jugu Zahodnega brega zabodla izraelskega civilista. Kasneje jo je ustrelila in ranila izraelska vojska.

Palestinka je danes v judovski naselbini na jugu Zahodnega brega zabodla izraelskega civilista. Kasneje jo je ustrelila in ranila izraelska vojska. Foto: Wikipedia
Palestinka je danes v judovski naselbini na jugu Zahodnega brega zabodla izraelskega civilista. Kasneje jo je ustrelila in ranila izraelska vojska. Foto: Wikipedia

JERUZALEM > Gre za prvi napad Palestinke na izraelsko tarčo v najnovejšem valu nasilja v Izraelu in na okupiranih območjih.

Izraelska žrtev je po navedbah vojske utrpela manjše poškodbe, ko ga je na večjem križišču v naselbini Guš Ecion južno od Betlehema napadla Palestinka.

Napadalka je zaradi strelov izraelske vojske utrpela hude rane. Iz bolnišnice v Jeruzalemu, kamor so jo prepeljali na zdravljenje, so sporočili, da je njeno zdravstveno stanje resno.

Do napada je prišlo po več mesecih napetosti v Izraelu in na Zahodnem bregu, predvsem v Jeruzalemu, ki jih je zaznamovala serija smrtonosnih napadov. Med drugim sta dva Palestinca 18. novembra v jeruzalemski sinagogi pobila štiri verujoče in policista, preden so ju ustrelile in ubile varnostne sile.

Še teden dni pred tem je Palestinec v naselbini Guš Ecion zabodel in ubil Izraelsko, nekaj ur pred tem pa je palestinski najstnik v Tel Avivu zabodel vojaka, ki je kasneje podlegel ranam.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je palestinsko vodstvo obtožil, da podžiga nasilje, a Palestinci krivijo Izrael, med zaradi njegovih ukrepov za širitev naselbin v okupiranem vzhodnem Jeruzalemu.

STA


Najbolj brano