Pahor v Amanu z jordanskim kraljem

Predsednik republike Borut Pahor je danes s srečanjem z gostiteljem, jordanskim krajem Abdulahom II., začel uradni obisk v Jordaniji. Jordanski kralj je v kratki izjavi po pogovorih, objavljeni na Twitterju, obisk slovenskega predsednika označil za novo fazo v odnosih med državama.

Predsednik republike Borut Pahor je danes s srečanjem z 
gostiteljem, jordanskim krajem Abdulahom II., začel uradni 
obisk v Jordaniji. Foto: Leo Caharija
Predsednik republike Borut Pahor je danes s srečanjem z gostiteljem, jordanskim krajem Abdulahom II., začel uradni obisk v Jordaniji. Foto: Leo Caharija

AMAN > Kot je dejal, vidi med Jordanijo in Slovenijo veliko skupnih točk. Pojasnil je, da sta obe majhni državi, ki sta ambiciozni in razmišljata zunaj okvirjev.

Dejal je še, da se spominja svojega obiska v Sloveniji pred nekaj leti. Jordanski kralj je bil sicer na obisku v Sloveniji leta 2008.

Predsednik republike ima na programu enodnevnega obiska v Jordaniji tudi srečanja z jordanskim premierjem Hanijem Mulkijem, predsednikom senata Faisalom Fayezom in predsednikom parlamenta Atefom Tarawnehom.

Udeležil se bo tudi slovensko-jordanske poslovne konference in obiskal največje jordansko begunsko taborišče Za'atari, predvsem v luči morebitne humanitarne pomoči Slovenije Jordaniji.

Po Jordaniji bo Pahor kot prvi slovenski predsednik obiskal še Egipt, kjer bo na povabilo egiptovskega predsednika Abdela Fataha al Sisija v ponedeljek in torek.

STA


Najbolj brano