Osumljenec za napade v Parizu septembra pripotoval v Avstrijo

Francoz Salah Abdeslam, ki ga iščejo v povezavi s terorističnimi napadi v Parizu, je septembra v spremstvu dveh moških prek Nemčije pripotoval v Avstrijo, kjer je policistom pojasnil, da namerava tam preživeti nekaj dni dopusta, je danes sporočilo avstrijsko notranje ministrstvo.

Francoz Salah Abdeslam, ki ga iščejo v povezavi s terorističnimi napadi v Parizu, je septembra v spremstvu dveh 
moških prek Nemčije pripotoval v Avstrijo, kjer je policistom 
pojasnil, da namerava tam preživeti nekaj dni dopusta.
Francoz Salah Abdeslam, ki ga iščejo v povezavi s terorističnimi napadi v Parizu, je septembra v spremstvu dveh moških prek Nemčije pripotoval v Avstrijo, kjer je policistom pojasnil, da namerava tam preživeti nekaj dni dopusta. 

PARIZ > Mlajšega brata Brahima Abdeslama, ki se je v petkovih napadih v Parizu razstrelil, so v avtomobilu v okviru rutinskega prometnega nadzora ustavili 9. septembra. 26-letnik s stalnim bivališčem v Bruslju je prek mejnega prehoda Suben v Zgornjo Avstrijo pripotoval po avtocesti A3.

Kot poudarjajo na avstrijskem notranjem ministrstvu, takrat še niso bili znani podatki o njegovem terorističnem ozadju. Trenutno pa preiskujejo, kje v Avstriji je Abdeslam bival in kakšen je bil namen njegovega obiska.

Abdeslama francoski preiskovalci iščejo v povezavi s petkovimi terorističnimi napadi v Parizu, v katerih je bilo ubitih 129 ljudi. Belgija je zanj izdala mednarodni nalog za aretacijo.

Kot domnevajo preiskovalci, je med drugim najel črnega volkswagna pola, registriranega v Belgiji, ki so ga našli v bližini koncertne dvorane Bataclan, kjer so trije napadalci ubili 89 ljudi.

Poleg tega je francoska policija z napadi povezala še najmanj en avtomobil - črn renault clio, ki so ga danes našli v 18. okrožju na severu Pariza. Tudi ta avto z belgijskimi registrskimi tablicami naj bi najel Abdeslam, uporabljali pa naj bi ga v pripravah na krvavi napad.

Bruseljska policija je v ponedeljek v iskanju osumljenca obkolila poslopje v okrožju Molenbeek, ki velja za središče skrajnega islama, a Abdeslama niso našli. So pa ga menda že v soboto skupaj s še dvema moškima ustavili v avtu ob belgijski meji, a so ga po preverjanju izpustili.

STA


Najbolj brano