Osemletnega fanta obtožili umora leto dni stare deklice

Tožilci v Birminghamu v ameriški zvezni državi Alabama so v sredo osemletnega fanta obtožili umora leto dni stare deklice Kelci Lewis. Deklica je glasno jokala, fant pa jo je tepel, dokler ni utihnila. Pri tem ji je zadal tako hude poškodbe, da je čez noč umrla, mama ubite pa je bila medtem s sostanovalko po nočnih klubih.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

MONTGOMERY >Katerra Lewis se je s sostanovalko vrnila domov zjutraj okrog 2. ure 12. oktobra in šla spat, ne da bi preverili, kaj je s petimi otroki, starimi od enega do osmih let. Mrliški oglednik Birminghama ugiba, da bi deklica morda preživela, če bi ji nudili pomoč.

Sodišče je 26-letno mamo v ponedeljek izpustilo iz pripora po plačilu varščine 15.000 dolarjev, vendar pa jo je tožilstvo obtožilo uboja iz malomarnosti. Fant, katerega imena niso objavili, niti ni jasno, čigav je, pa ostaja za zapahi, kjer bo verjetno ostal najmanj do polnoletnosti.

Prav tako ni jasno čigavi so ostali otroci, ki so bili v stanovanju, kjer je Lewisova živela med čakanjem na odobritev prošnje za lastno socialno stanovanje.

Lewisova preko svojega odvetnika zanika, da bi se zgodba odvijala tako, kot trdi tožilstvo, oziroma predvsem zanika, da bi otroke pustila same doma. Ni sicer jasno, kdo naj bi jih pazil, vendar naj bi bila z otroki vsaj na začetku še ena odrasla oseba.

Podobni primeri so v ZDA na žalost kar pogosti. Oktobra je 11-letni fant v Tennesseeju ubil osemletnega soseda s pištolo, ker sta se sprla okrog psička. Tudi temu fantu bodo sodili za umor.

STA


Najbolj brano