Omejitve dviga denarja v Grčiji ne veljajo za tuje turiste

V Grčiji bodo danes zaprte banke, velja pa tudi nadzor kapitalskih tokov. Podrobnosti za zdaj niso znane, a najverjetneje bo poleg transakcij v tujino omejen tudi dvig denarja z bankomatov. Vendar pa ta zadnji ukrep ne bo veljal za tuje turiste, je ponoči po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila grška vlada.

Vsi tisti, ki počitnikujejo v Grčiji ali so tik pred začetkom 
dopusta v tej priljubljeni evropski turistični destinaciji, bodo 
tako po zagotovilih vlade s karticami, izdanimi v njihovih 
državah, lahko na bankomatih dvigovali denar in opravljali 
transakcije.
Vsi tisti, ki počitnikujejo v Grčiji ali so tik pred začetkom dopusta v tej priljubljeni evropski turistični destinaciji, bodo tako po zagotovilih vlade s karticami, izdanimi v njihovih državah, lahko na bankomatih dvigovali denar in opravljali transakcije. 

ATENE > Vsi tisti, ki počitnikujejo v Grčiji ali so tik pred začetkom dopusta v tej priljubljeni evropski turistični destinaciji, bodo tako po zagotovilih vlade s karticami, izdanimi v njihovih državah, lahko na bankomatih dvigovali denar in opravljali transakcije.

Za Grke z doma izdanimi karticami naj bi po drugi strani pri dvigu gotovine veljale omejitve. Uradno njihov obseg še ni znan, a po poročanju grških medijev naj bi bila omejitev dviga z bankomatov 60 evrov na dan.

Težava je, da je kar nekaj bankomatov po navalu v zadnjih dneh brez denarja. Bankomati naj bi danes ostali nedelujoči, ponovno pa bo denar moč dvigovati v torek.

Na banke medtem ne bodo mogli ne domačini ne tujci. Danes bodo namreč ostale zaprte, da bi se preprečil zlom finančnega sistema. Tako naj bi ostalo vsaj šest delovnih dni.

Kar nekaj evropskih vlad je sicer svojim državljanom v zadnjih dneh izdalo priporočilo, naj se pred potjo v Grčijo dobro založijo z gotovino.

Do zadnje zaostritve grške krize prihaja v glavni turistični sezoni, in to ravno takrat, ko grški turizem zaradi cenovne konkurenčnosti beleži dobre rezultate.

STA


Najbolj brano