Oboroženi Libijci zajeli italijansko ribiško ladjo

Oboroženi Libijci so ponoči 30 morskih milj od libijske obale zajeli italijansko ribiško ladjo s sedmimi člani posadke na krovu in jo prisilili, da pluje v pristanišče v Misrati. Ladja naj bi se danes že vračala proti italijanski Lampedusi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

RIM >Gre za ladjo s Sicilije, na krovu katere so trije Sicilijanci in štirje Tunizijci, oboroženci, pri katerih ni šlo za libijske vojake, pa naj bi ponoči kapitana prisilili, da ladja pluje v Misrato.

Novico o ugrabitvi ladje je javnosti posredoval vodja ribiškega združenja v sicilski Mazari del Vallo Giovanni Tumbiolo, italijansko zunanje ministrstvo pa je nato preverjalo, kje se je ladja nahajala.

Po besedah Tumbiole so ladjo napadli okoli 3.30. Po zadnjih informacijah naj bi se na ladjo vkrcala dva oboroženca, a naj bi se jima posadka uprla in ju obvladala ter ju zaprla v skladiščni prostor.

Podporo je ladji nudila tudi italijanska vojaška ladja, je povedal župan Mazare del Vallo Nicola Cristaldi. Za zdaj ni jasno, kdaj naj bi ladja priplula do Lampeduse.

STA


Najbolj brano