Občani Gorice bodo prejeli županov klic

Goriški občani bodo danes opoldne na svoje hišne telefone prejeli klic, preko katerega jih bo nagovoril župan Ettore Romoli. Z vnaprej posnetim sporočilom jim bo predstavil delovanje nove brezplačne storitve Alert System, ki se je bosta občinska uprava in civilna zaščita posluževali v primeru nezgod, nevarnosti in v številnih drugih izrednih okoliščinah, poroča Primorski dnevnik.

Ettore Romoli bo z vnaprej posnetim sporočilom danes 
obvestil občane Gorice o storitvi Alert System.  Foto: Bumbaca
Ettore Romoli bo z vnaprej posnetim sporočilom danes obvestil občane Gorice o storitvi Alert System.  Foto: Bumbaca

GORICA > Občina se bo povezala na 26 telefonskih central, ki omogočajo 200.000 telefonskih klicev na uro. To se pravi, da bo v najnujnejših primerih nezgod in drugih izrednih okoliščin moč obvestiti celotno goriško prebivalstvo v nekaj minutah.

Kot poroča Primorski dnevnik, bo storitev na voljo za uporabnike namiznih telefonov. Na svoje pametne telefone pa si občani lahko naložijo aplikacijo Alert System preko spletnih trgovin Apple Store in Google Store. Kdor nima pametnega telefona novejše generacije, lahko z mobilnim telefonom pokliče na zeleno telefonsko številko 800-18-00-28, prek sistema kratkih sporočil SMS pa bo prejel navodila, kako naj se prijavi v seznam uporabnikov. Prijava je mogoča tudi preko spletne strani www.alertsystem.it. Kdor nima interneta, pa se lahko obrne na občinske urade.

Spletno uredništvo


Najbolj brano