Obama se je pošalil na svoj račun

Ameriški predsednik Barack Obama se je v ponedeljek prelevil v voditelja televizijske pogovorne oddaje in se pošalil na svoj račun. “Tip je tako aroganten, stavim, da o sebi govori v tretji osebi,” je sam o sebi dejal Obama in se zarežal, ko se je prelevil v voditelja oddaje, ki jo sicer vodi Stephen Colbert.

Ameriški predsednik Barack Obama se je v ponedeljek prelevil v voditelja televizijske pogovorne oddaje in se pošalil na svoj račun. Foto: STA
Ameriški predsednik Barack Obama se je v ponedeljek prelevil v voditelja televizijske pogovorne oddaje in se pošalil na svoj račun. Foto: STA

WASHINGTON > Barack Obama kljub slabim rezultatom v javnomnenjskih raziskavah in izgubljenih volitvah v kongres ni izgubil smisla za humor. V priljubljenem televizijskem šovu The Colbert Report je za krajši čas presedlal na stolček voditelja in povedal, da se ni še nikoli počutil tako mogočnega kot za to voditeljsko mizo.

Obama o zvišanju minimalne plače

Še pred tem je na voditeljskem stolčku povedal, da si nikoli ni mogel misliti, da bo predsednik nastopil v komičnem šovu. To bi mu bilo pod častjo - a nad vrednostmi v javnomnenjskih raziskavah, je dodal.

Stephen Colbert ga je spraševal o različnih temah. Ko je govoril o številu zaposlenih, mu je Obama začel na dolgo razlagati o potrebi po zvišanju minimalne plače v ZDA, na kar ga je Colbert prekinil in dejal: “Priznam vam, zaposlili ste veliko ljudi ... večinoma kot obrambne ministre.” Obama, ki je pred dnevi imenoval že četrtega šefa Pentagona v šestih letih, mu je vrnil: “No, to je nekoliko okrepilo naše številke.”

Rad ima svojo službo

Colberta so zanimale tudi bolj vsakdanje reči, kot je, ali predsednik pušča umazane nogavice na tleh. In Obama je odgovoril pritrdilno. Na vprašanje, ali ima svojo službo rad, je prav tako odgovoril pritrdilno in dodal, da je to ogromen privilegij.

“A ko si 'noter', o tem ne razmišljaš v smislu naziva. Razmišljaš o tem, kako boš izpolnil svojo dolžnost do ameriškega ljudstva. In tudi o tem, kdaj boš šel domov. Michelle , Malia in Sasha so zahtevne, nobenih fanfar, neusmiljeno me dražijo,” je povedal ameriški predsednik.

STA


Najbolj brano