Obama čestital Trumpu za zmago in ga povabil na pogovor v Belo hišo

Ameriški predsednik Barack Obama je danes zgodaj zjutraj po lokalnem času poklical svojega naslednika Donalda Trumpa, mu čestital in ga povabil na pogovor v Belo hišo v četrtek, je potrdila Obamova administracija. Obama je poklical tudi Trumpovo tekmico v volilni bitki Hillary Clinton in ji prav tako čestital.

Ameriški predsednik Barack Obama je čestital Donaldu 
Trumpu za zmago in ga povabil na pogovor v Belo hišo.
Ameriški predsednik Barack Obama je čestital Donaldu Trumpu za zmago in ga povabil na pogovor v Belo hišo. 

WASHINGTON > Barack Obama je Hillary Clinton izrazil “občudovanje za kampanjo, s katero se je predstavljala po državi,” je v izjavi za javnost potrdil tiskovni predstavnik Bele hiše Josh Earnest.

Obama bo čez dan nagovoril javnost in komentiral rezultate volitev, ki so presenetili ves svet in tudi finančne trge. Govoril bo tudi o načrtih, “kakšni koraki čakajo državo, ki mora stopiti skupaj po naporni volilni sezoni,” je dejal Earnest.

V četrtek bosta Obama in Donald Trump govorila o predsedniški tranziciji. “Da zagotovimo gladek prehod oblasti, je ena glavnih prioritet predsednika. To je poudaril že v začetku leta, sestanek z novoizvoljenim predsednikom pa je naslednji korak,” je dodal Earnest.

Obama je v predvolilni kampanji odločno podpiral Clintonovo in bil pogosto kritičen do Trumpa.

STA


Najbolj brano