Obama: Trumpove izjave, da ne bo sprejel izida volitev, nevarne

Ameriški predsednik Barack Obama je izjave republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, da morda ne bo sprejel rezultatov predsedniških volitev, označil za nevarne. “To ni zadeva, o kateri bi se šalil. To je nevarno,” je v Miamiju na shodu v podporo demokratski kandidatki Hillary Clinton v četrtek dejal Obama.

Barack Obama
Barack Obama 

WASHINGTON > “To spodkopava demokracijo,” je še menil Barack Obama, ki je zavrnil Trumpove namige, da volitve ne bodo poštene, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Sporočam Floridi, da so vaši glasovi pomembni, da vaši glasovi štejejo,” je dejal Obama in pozval podpornike, naj se odpravijo na volišča in podprejo demokratsko stranko tako na predsedniških kot kongresnih volitvah.

Donald Trump se je medtem na dobrodelnem dogodku v New Yorku šalil na račun svoje tekmice, vendar ga je občinstvo izžvižgalo. “Hillary je tako pokvarjena, da so jo vrgli iz komisije o Watergatu,” je dejal Trump, nad čimer prisotni niso bili navdušeni, poroča dpa.

Po drugi strani jih je spravil v smeh, ko je govoril o govoru svoje žene Melanie na republikanski konvenciji. “Michelle Obama ima govor in vsem je všeč, fantastičen je, vsi mislijo, da je odlična. Moja žena Melania ima povsem enak govor in ljudje se spravijo nanjo. Tega ne razumem, ne vem, zakaj,” je dejal Trump.

Tudi Clintonova se je na istem dobrodelnem dogodku pošalila na svoj račun, ko je dejala: “To je na moj račun, običajno zaračunam veliko denarja.” S tem je ciljala na svoje govore, za katere običajno zaračuna več 10.000 dolarjev.

STA


Najbolj brano