Obama: Hillary Clinton bi bila odlična predsednica

Ameriški predsednik Barack Obama je izjavil, da bi bila Hillary Clinton, če se bo na predsedniških volitvah leta 2016 odločila za kandidaturo, odlična predsednica.

Ameriški predsednik Barack Obama je izjavil, da bi bila Hillary Clinton, če se bo na predsedniških volitvah leta 2016 odločila za kandidaturo, odlična predsednica Foto: STA
Ameriški predsednik Barack Obama je izjavil, da bi bila Hillary Clinton, če se bo na predsedniških volitvah leta 2016 odločila za kandidaturo, odlična predsednica Foto: STA

WASHINGTON > V pogovoru za televizijo ABC je Barack Obama še izpostavil, da se Hillary Clinton z njim ne strinja o vsem, kar pa bi bila dobrodošla sprememba za volivce po njegovih osmih letih na položaju.

Soproga nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona se je že leta 2008 potegovala za predsedniško nominacijo demokratske stranke, a je to dobil Obama. Po pričakovanjih naj bi 67-letna nekdanja državna sekretarka v začetku prihodnjega leta obelodanila, ali se namerava za predsedniško nominacijo potegovati znova, poroča britanski BBC.

Obama je v nedeljskem pogovoru še razkril, da je s Clintonovo, ki jo je označil za prijateljico, redno v stikih. Menil je, da bi se več morebitnih demokratskih kandidatov za predsedniški stolček odrezalo dobro. Zgolj Clintonovo pa je izpostavil poimensko in obenem dejal, da bi bila odlična in pomembna predsednica.

Ameriški predsednik je menil še, da bi se lahko Clintonova stvari lotila drugače od njega. “Ena izmed prednosti kandidature za predsednika je, da lahko uveljavljaš svoja stališča in imaš nov začetek,” je dejal. Dodal je, da bodo volilci na volitvah leta 2016 želeli “vonj po novem avtomobilu”, s čimer naj bi namignil, da v kampanji ne bo igral vidnejše vloge.

Hillary Clinton je na volitvah sredi predsedniškega mandata minuli mesec, na katerih so republikanci prevzeli nadzor nad senatom, odigrala eno izmed vidnejših vlog. Kar dva meseca je križarila po državi in si močno prizadevala za uspeh demokratov. S soprogom Billom sta bila predstavnika, ki si ju je želel vsak demokrat, medtem ko so se Obame izogibali, navaja BBC.

STA


Najbolj brano