Novi aretaciji v povezavi z begunsko tragedijo v Avstriji

V okviru preiskave begunske tragedije iz minulega tedna v Avstriji sta bila aretirana dva nova osumljenca. Za oba je bil že predhodno izdan evropski nalog za prijetje, je danes sporočila tiskovna predstavnica državnega tožilstva v Železnem Verena Strnad. Enega osumljenca so prijeli v Bolgariji, drugega pa na Madžarskem.

V okviru preiskave begunske tragedije iz minulega tedna v 
Avstriji sta bila aretirana dva nova osumljenca.
V okviru preiskave begunske tragedije iz minulega tedna v Avstriji sta bila aretirana dva nova osumljenca. 

DUNAJ > Po besedah Strnadove morajo sedaj bolgarski organi pregona izpeljati postopke v zvezi s predajo oseb.

Madžarska policija je sicer minuli konec tedna aretirala še petega moškega v povezavi s tragično smrtjo 71 migrantov. Policija je v sporočilu zapisala, da zaradi suma tihotapljenja ljudi preiskujejo bolgarskega državljana, ki so ga aretirali v soboto zvečer.

V priporu na Madžarskem so zaradi domnevne vpletenosti v tragedijo že v soboto pristali trije Bolgari in Afganistanec, tam pa bodo ostali najmanj do 29. septembra. A vsi štirje trdijo, da so nedolžni ter se bodo pritožili. Avstrija bo morebiti zahtevala njihovo izročitev.

Policija je prepričana, da so aretirani manj pomembni člani ene od številnih in pogosto brezobzirnih tolp, ki jim po več tisoč migrantov plačuje, da jih pretihotapijo v Evropsko unijo.

V četrtek so južno od Dunaja odkrili zapuščen tovornjak z 71 razpadajočimi trupli beguncev, ki je prišel iz Madžarske. Žrtve so se domnevno zadušile. Če bo preiskava pokazala, da so bili ljudje mrtvi že v času, ko je tovornjak prispel v Avstrijo, bo glavno odgovornost za preiskavo tragedije prevzela Madžarska.

STA


Najbolj brano