Nikaragvo stresel močan potres

Močan potres z magnitudo 6,1 je v četrtek zvečer stresel severozahod Nikaragve. Po prvih podatkih žrtev ni zahteval, je pa povzročil nekaj škode in paniko med ljudmi. V roku ene ure so sledili najmanj štirje šibkejši popotresni sunki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

MANAGUA > Žarišče potresa je bilo 17 kilometrov vzhodno od kraja Puerto Morazan blizu meje s Hondurasom, v globini deset kilometrov, so sporočili ameriški seizmologi. Območje je potres stresel v četrtek ob 21.25 po lokalnem času.

Tiskovna predstavnica vlade in prva dama v državi Rosario Murillo je sporočila, da so potres čutili po vsej državi in da je bil neobičajno močan. Ljudi je pozvala k miru in jih opozorila, da bi lahko sledili še dodatni popotresni sunki.

Potres je poškodoval nekaj domov, a za zdaj ni poročil o ranjenih ali mrtvih. Vlada je preventivno mobilizirala enote civilne zaščite in reševalce, v departmajih Chinandega in Leon na zahodu države pa so odpovedali pouk. Po poročanju tamkajšnjih medijev so potres čutili tudi v sosednjem Salvadorju in Hondurasu.

STA


Najbolj brano