Nigerijska vojska iz ujetništva Boko Harama rešila skoraj 300 žensk

Nigerijska vojska je po poročanju francoske tiskovne agencija AFP iz ujetništva rešila 200 deklic in 93 žensk, ki jih je zadrževala nigerijska islamistična skupina Boko Haram. Zaenkrat sicer ni znano, ali gre za deklice, ki so jih skrajneži 14. aprila lani ugrabili v šoli v odročnem mestu Chibok na severovzhodu države.



Pred dvema tednoma je minilo eno leto, odkar so skrajneži 
Boko Harama v odročnem mestu Chibok na severovzhodu 
Nigerije vdrli v šolo in ugrabili 276 deklic.  Foto: Wikipedia
Pred dvema tednoma je minilo eno leto, odkar so skrajneži Boko Harama v odročnem mestu Chibok na severovzhodu Nigerije vdrli v šolo in ugrabili 276 deklic.  Foto: Wikipedia

LAGOS > Predstavnik nigerijskega obrambnega ministrstva Chris Olukolade je včeraj sporočil, da so nigerijske sile včeraj popoldne vdrle in uničile tri teroristične kampe znotraj velikega gozda Sambisa, ki so si ga skrajneži izbrali za svoje skrivališče.

Pred dvema tednoma je minilo eno leto, odkar so skrajneži Boko Harama v odročnem mestu Chibok na severovzhodu Nigerije vdrli v šolo in ugrabili 276 deklic. Sedeminpetdesetim deklicam je kmalu uspelo pobegniti, a preostalih 219 niso videli vse od videoposnetka, ki ga je Boko Haram objavil maja lani.

Ob obletnici ugrabitve, ki je pred letom dni razburila svet, se je oglasilo več nevladnih organizacij. Organizacija za zaščito človekovih pravic Amnesty International je sporočila, da je Boko Haram od lani ugrabil več kot 2000 deklic in žensk. Številne med njimi po trditvah AI zadržuje kot spolne sužnje, so jih prisilili v boj ali poroko.

STA


Najbolj brano