Neurje v Italiji zahtevalo tudi smrtne žrtve

V Italiji sta zaradi hudega neurja danes umrli dve osebi, pet ljudi je bilo ranjenih. Najhuje je bilo v Liguriji in Toskani. Vreme je prizadelo tudi letalski in železniški promet.

Pisa danes.
Pisa danes. 

RIM > V Toskani se je z brega odkrušila skala in pri tem ubila nekega moškega. V pokrajini Marke pa je umrla ženska, na katero je padlo drevo, so poročali italijanski mediji

Slabo vreme je v Toskani poškodovalo še štiri ljudi, med njimi tudi dva gasilca.

Na letališču v Firencah so odpovedali več letov, odpovedan je bil tudi trajekt z otokom Elba. Resne težave so zabeležili tudi na avtocesti A12. V več krajih so zaprli tudi šole.

Močni sunki vetra so med drugim opustošili v toskansko obalno mesto Castiglione della Pescaia.

Nedaleč od dirkališča Taggia in Andora v bližini Firenc poročajo o 200 podrtih drevesih. Po nekaterih ocenah je škoda v kmetijstvu večmilijonska.

Fronta slabega vremena je prizadela tudi severnoitalijansko Ligurijo. Železniška povezava med Taggio in Andoro je bila zaradi škode na električni napeljavi zaprta. Na letališču Genaus so odpovedali več letov.

Iz italijanske prestolnice pa medtem poročajo o poplavah. Prišlo je tudi do težav v mestnem prometu. V mestu Fuimicino je bilo podrtih več dreves. V Neaplju je popustil zid, ki je pod seboj pokopal osem avtomobilov. Poškodovanih pa ni bilo.

STA


Najbolj brano