Neurje prizadelo tudi Milano

Neurje, ki že več kot teden dni divja nad deli Italije, je danes zajelo območje Milana. Iz bližnjega mesta Crema in z območja jezera Maggiore poročajo o novih smrtnih žrtvah. Na severu države se zaradi slabega vremena soočajo s številnimi težavami v prometu, med drugim je na več mestih poplavljena železniška proga med Milanom in Brescio.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

MILANO > Blizu Creme so reševalci odkrili truplo 36-letnega moškega, ki je poskušal preprečiti, da bi poplavne vode zajele bližnjo restavracijo. Ob jezeru Maggiore na meji s Švico pa je utonil moški, potem ko je ob poskusu zavarovanja ladje v pristanišču Ispre padel v vodo.

Težave zaradi neurij so se pojavile na več železniških povezavah na severu Italije. Poleg tega je bila po plazu, ki se je sprožil v sredo, blokirana glavna cesta proti Comskemu jezeru. Ekipe cestnih služb so celo noč čistile cesto, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Zaradi naraslih rek Saveso in Lambro je samo v Milanu zaprtih več kot 60 šol.

V kraju Monza je reka Lambro tik pred tem, da prestopi bregove. V celotni deželi Lombardija beležijo izpade električne energije. Že v sredo je bil zaprt del ceste proti letališču Malpensa, ker je zaradi naraščajoče reke Ticino obstajala nevarnost poplave.

Najhuje je poleg Lombardije neurje prizadelo Ligurijo in Piemont. O poplavah poročajo tudi iz Videmske pokrajine.

V zadnjem neurju je v Italiji umrlo že pet ljudi. V torek je umrl starejši par blizu Genove, v sredo starejši moški v deželi Piemont, danes pa sta umrli še dve osebi.

STA


Najbolj brano