Neurje na Hrvaškem, v Makedoniji in Srbiji pa tropska vročina

Vremenska ujma je zajela tudi sosednjo Hrvaško. Davi je divjala na območju Karlovca in s seboj prinesla točo v velikosti lešnika, porušila nekaj dreves in poškodovala ceste, narasla voda je poplavila več hiš. Večje škode za zdaj niso zabeležili. Južneje, v Srbiji in Makedoniji, pa se soočajo s tropskimi temperaturami.

Karlovac Foto: Vir: 24.Sata
Karlovac Foto: Vir: 24.Sata

KARLOVAC, ZAGREB, SKOPJE > Razmere na Hrvaškem se še niso umirile, pristojne službe pa so zaradi možnih neurij za danes izdale opozorilo za celotno državo, poročajo hrvaški spletni mediji.

V Makedoniji so zaradi hude vročine razglasili rumeni alarm. Temperature naj bi se danes in v petek gibale med 34 in 40 stopinjami Celzija. Makedonsko ministrstvo za zdravje je državljanom zato izdalo svarila in napotke za zaščito pred vročino.

Sonca bodo danes v vsaj določeni meri deležni le na južnem Jadranu in popoldne v Slavoniji. Drugod bodo možne obilne padavine in neurja, predvsem v Gorskem kotarju in na severnem Jadranu. Ponekod so možne tudi vodne trombe.

Vreme je že zjutraj zagodlo hrvaškim voznikom. Promet je zaradi močnega dežja in vode na cestišču upočasnjen na avtocesti med Reko in Zagrebom.

V Srbiji se medtem že več dni soočajo s tropsko vročino, lokalne nalive pa na zahodu države pričakujejo šele popoldne oziroma zvečer, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

STA


Najbolj brano