Netanjahu se je opravičil arabskim volilcem

Izraelski premier Benjamin Netanjahu se je danes opravičil za izjavo, ki jo je izrekel med parlamentarnimi volitvami minuli teden, da Arabci v trumah prihajajo na volišča. Ob tem je dejal, da ni želel užaliti izraelskih državljanov arabskega rodu.

Benjamin Netanjahu Foto: Wikipedia
Benjamin Netanjahu Foto: Wikipedia

TEL AVIV > Benjamin Netanjahu je na volilni dan na svojem profilu na facebooku objavil video sporočilo, v katerem je dejal: “Vladavina desničarjev je ogrožena. Arabski volivci prihajajo na volišča v trumah. Levičarske organizacije jih vozijo z avtobusi.”

“Vem, da so stvari, ki se jih izrekel pred nekaj dnevi, prizadele nekatere državljane Izraela, arabske izraelske državljane,” je dejal Netanjahu na današnjem srečanju z arabskimi voditelji. “To ni bil moj namen in se opravičujem,” je dodal.

Analitiki menijo, da je sporno sporočilo volitve obrnilo v prid Netanjahujevi stranki Likud in odigralo ključno vlogo pri njeni zmagi. Politični nasprotniki so izjavo označili za rasistično, izraelski predsednik Reuven Rivlin pa je dejal, da je bila škodljiva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

STA


Najbolj brano