Netanjahu: Napadi na Gazo bodo trajali, dokler bo potrebno

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes ponovil, da se bo izraelska vojaški napad Zaščitni rob na območju Gaze nadaljevala, dokler bo potrebno. “Operacija Zaščitni rob se bo nadaljevala, dokler ne bomo dosegli cilja. Možno je, da bo še trajalo,” je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal Netanjahu za izraelski radio.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu Foto: Wikipedia
Izraelski premier Benjamin Netanjahu Foto: Wikipedia

JERUZALEM > Benjamin Netanjahu je na izrednem zasedanju vladnega kabineta spomnil na smrt otroka, ki ga je na jugu države v petek ubila raketa, izstreljena iz Gaze. “Hamas plačuje in bo še drago plačal za vse svoje zločine,” je opozoril. Ob tem je pozval prebivalce Gaze, naj nemudoma zapustijo vse zgradbe, iz katerih palestinski skrajneži izvajajo raketne napade na Izrael. “Za nas so to tarče napadov,” je posvaril.

Izraelski finančni minister Jair Lapid pa je opozoril Hamas, da bo Izrael preganjal tudi voditelje gibanja, ki so v tujini. “Vedeti morajo, da jih bomo preganjali,” je poudaril.

Nasilje na območju Gaze se medtem nadaljuje. V izraelskem letalskem napadu na Gazo sta bila po navedbah bolnišničnih virov davi ubita dva Palestinca, pet jih je bilo ranjenih.

Skupno je izraelska vojska danes napadla 27 ciljev v Gazi, medtem ko so skrajneži z območja Gaze izstrelili 50 raket, od katerih jih je 47 padlo na izraelsko ozemlje. V izraelskih napadih na območje Gaze je bilo po navedbah bolnišničnih virov danes ubitih najmanj 14 ljudi. Med njimi sta tudi finančni vodja Hamasa Mohamed al Gul, ki je bil ubit v letalskem napadu na njegov avtomobil v mestu Gaza. V Džabaliji na severu območja Gaze pa so bili v napadu na neko hišo ubiti ženska in njeni štirje otroci.

Od začetka izraelske ofenzive na Gazo 8. julija je bilo ubitih vek kot 2100 Palestincev, med njimi večina civilistov. Na izraelski strani je življenje izgubilo 64 vojakov in štirje civilisti. Zaradi nasilja je domove zapustilo okoli 460.000 od skupno 1,8 milijona prebivalcev območja Gaze.

STA


Najbolj brano