Neslana šala?

Neznanci so ponoči na vodnjak pred občinsko palačo na Velikem trgu v Trstu obesili štiri lutke. Tri so z vrvjo privezali na stranske kipe vodnjaka Štirih kontinentov, največjo pa na angela, ki leteče bdi na kamniti strukturi sredi vodnjaka.

Neznanci so ponoči na vodnjak pred občinsko palačo na Velikem trgu v Trstu obesili štiri lutke. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Neznanci so ponoči na vodnjak pred občinsko palačo na Velikem trgu v Trstu obesili štiri lutke. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Vse lutke so bile ovite v črno haljo z nekakšnim belim grbom. Lutka, obešena na angela, je imela obraz prekrit z belo masko, poroča Primorski dnevnik.

Obešene lutke so odkrili mimoidoči v jutranjih urah in poklicali mestne redarje. Vodja operativnega centra redarjev, poročnik Fulvio Degrassi, je ocenil, da so lutke obesili sredi noči. Kdaj, bo mogoče izvedeti po pregledu posnetkov nadzorne videokamere, nameščene na vogalu bližnje palače Modello. Zaradi teme pa bo verjetno težko prepoznati storilce, dodaja časnik.

Med ogledom prizorišča so redarji ugotovili, da so neznanci obesili lutko tudi na četrti stranski kip vodnjaka, a so jo nato sežgali, kot je pričal osmojen kos vrvi, privezan na roki kipa.

Nekateri celo domnevajo, da naj bi zaradi črnih halj šlo za pristaše islamske države, večina pa naj bi menila, da gre za neslano šalo, piše Primorski dnevnik.

NR


Najbolj brano