Nemški profesor v težavah zaradi kritiziranja “lenih študentov”

Kariera univerzitetnega profesorja na nemški Univerzi Konstanz visi na nitki, saj mu je njegov delodajalec zagrozil s posledicami, potem ko je v prispevku za časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung kritiziral svoje študente in jih med drugim označil za lene.

 Profesor zoologije Axel Meyer zapisal, da nemškim študentom “brišejo zadnjice ter jim z razumevanjem in veliko 
skrbnostjo opravičijo vsako nesposobnost in lenobo”.  Foto: Univerza Konstanz
Profesor zoologije Axel Meyer zapisal, da nemškim študentom “brišejo zadnjice ter jim z razumevanjem in veliko skrbnostjo opravičijo vsako nesposobnost in lenobo”.  Foto: Univerza Konstanz

STUTTGART > V mnenjskem prispevku, objavljenem prejšnji teden, je profesor zoologije Axel Meyer zapisal, da nemškim študentom “brišejo zadnjice ter jim z razumevanjem in veliko skrbnostjo opravičijo vsako nesposobnost in lenobo”. Pri tem je zapisal, da je goljufanje na izpitih močno razširjeno, saj je nadzor pomanjkljiv.

Predstavniki univerze so za nemško tiskovno agencijo dpa povedali, da lahko zaposleni opozorijo na probleme, a da v tem primeru ne gre za svobodo izražanja. Univerza je tako Meyerju zagrozila s posledicami, ki naj bi bile znane v kratkem. Vodstvo univerze se je sicer javno opravičilo za Meyerjeve izjave.

Polemika okoli Meyerjevih izjav se je pojavila v času vse glasnejših razprav o nemških univerzah in o tem ali je na fakultete vpisanih preveč študentov, zaposlenih pa je premalo.

STA


Najbolj brano