Nemčija krepi nadzor tudi na meji s Francijo

Nemčija bo okrepila policijski nadzor tudi na meji s Francijo, da bi tako zajezila pritok migrantov in beguncev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nemčija se je sprva osredotočila predvsem na mejo z 
Avstrijo, od koder je preko Madžarske, Srbije, Makedonije in 
Grčije dotekal glavni tok beguncev. Zdaj širi nadzor tudi na 
meje z drugimi sosedami.
Nemčija se je sprva osredotočila predvsem na mejo z Avstrijo, od koder je preko Madžarske, Srbije, Makedonije in Grčije dotekal glavni tok beguncev. Zdaj širi nadzor tudi na meje z drugimi sosedami. 

BERLIN > “V Baden-Württembergu smo okrepili nadzor. Izvajamo nadzor prehoda meje, kjer je to potrebno,” je za AFP povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije. “Smo pa fleksibilni tako krajevno kot časovno,” je dodal.

Pojasnil je še, da je večina od okoli 1900 zveznih policistov v tej nemški deželi napotenih na nadzor meje. Natančnih številk ni navedel.

Nemčija se je za ponoven nadzor na svojih mejah odločila v nedeljo, da bi tako zaustavila rekorden pritok beguncev in drugih migrantov. Čeprav se je sprva osredotočila predvsem na mejo z Avstrijo, od koder je preko Madžarske, Srbije, Makedonije in Grčije dotekal glavni tok beguncev, zdaj širijo nadzor tudi na meje z drugimi sosedami.

STA


Najbolj brano