Ne zanimajo ga prepiri med Slovenci v Italiji

Drago Štoka bo na današnjem občnem zboru Sveta slovenskih organizacij po skoraj desetih letih zapustil predsedniško mesto krovne manjšinske organizacije, piše danes Primorski dnevnik.

Drago Štoka bo na današnjem občnem zboru Sveta slovenskih organizacij po skoraj desetih letih zapustil predsedniško mesto krovne manjšinske organizacije. Foto: STA
Drago Štoka bo na današnjem občnem zboru Sveta slovenskih organizacij po skoraj desetih letih zapustil predsedniško mesto krovne manjšinske organizacije. Foto: STA

TRST > V intervjuju za Primorski dnevnik Drago Štoka pravi, da ne zapušča javnega življenja, odnosi med SSO in Slovensko kulturno-gospodarsko zvezo se mu zdijo dobri, potrjuje pa predvsem trdno navezo s stranko Slovenska skupnost. “Oboji, SSO in SKGZ, smo uvideli, da je v sodelovanju najboljša pot, in prav je, da se te sredinske varne poti tudi držimo. Kdor bi rad kaj špekuliral na naš račun, to je na naše stalne prepire, pa naj svoje zanimanje obrne raje drugam,” je povedal Štoka in dodal, da ga prepiri med Slovenci v Italiji ne zanimajo.

Štoka priznava, da bi vse organizacije in vsa društva pač rada imela čim več denarja. “To je razumljivo, vendar je znesek v bistvu že nekaj let isti (od Italije – dežele FJK in Slovenije!) približno deset milijonov evrov, stroški pa so vedno višji. Smo pač ena najbolj delavnih in dinamičnih manjšin v Evropi in je prav, da je tako,” dodaja Štoka.

NR


Najbolj brano