Nasilje in številne aretacije na protikapitalističnem shodu v Londonu

Več tisoč ljudi se je v četrtek zvečer udeležilo protikapitalističnih protestov v Londonu, ki so potekali pod sloganom Shod milijona mask. Na več prizoriščih je izbruhnilo nasilje in zaradi spopadov so v bolnišnici pristali trije policisti. Aretiranih je bilo najmanj 50 ljudi, poroča britanski BBC.

London Foto: Wikipedia
London Foto: Wikipedia

LONDON > Shod je organizirala skupina Anonymous in številni protestniki so nosili s tem gibanjem povezane bele maske. Namen shoda je bil protestirati proti varčevalnim ukrepom in domnevno neenakostjo, za katero naj bi stala vlada.

Protest se je začel na trgu Trafalgar Square, nato pa so se zbrani razbili na več skupin, ki so protestirale pred Buckinghamsko palačo in na glavni nakupovalni ulici Oxford Street.

Protestniki so policiste obmetavali s pirotehničnimi sredstvi in steklenicami, več so jih zbili s konj, trije so zaradi poškodb pristali v bolnišnici. Zaradi kršitev javnega redu so aretirali najmanj 50 ljudi.

V britanski prestolnici so pred shodom uveljavili posebne varnostne ukrepe, saj je do nasilja in spopadov prišlo že ob lanskem shodu.

STA


Najbolj brano