Nasedlo Costo Concordio začeli postavljati pokonci

Zadnja stopnja reševanja nasedle križarke Costa Concordia se je v skladu za načrti začela davi. Ladjo so pred otokom Giglio v skladu z načrti začeli postavljati pokonci, nato pa jo bodo odvlekli na morje, jo zasidrali in pripravili za transport v genovsko pristanišče, kjer jo bodo dokončno uničili.

Costa Concordia  maja lani Foto: Sebastjan Valenčič
Costa Concordia maja lani Foto: Sebastjan Valenčič

GENOVA > Ladjo naj bi proti njenemu zadnjemu cilju odvlekli 21. julija. Sam prevoz naj bi trajal štiri dni. Giglio je 280 kilometrov oddaljen od Genove.

“Nekoliko sem živčen,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ob začetku operacije dejal vodja reševanja nasedle potniške ladje Nick Sloane.

Luksuzna potniška ladja je 13. januarja 2012 z več kot 4200 ljudmi na krovu pred toskanskim otokom Giglio nasedla na čereh in se prevrnila, pri čemer je umrlo 32 ljudi.

Odgovornost za tragično nesrečo Coste Concordie so pripisali več uslužbencem družbe Costa Crociere, ki je zato priznala sokrivdo. Kapitan ladje Francesco Schettino se za nesrečo zagovarja pred sodiščem v mestu Grosseto. Sodbo je pričakovati v prihodnjih mesecih, grozi mu do 20 let zapora.

STA


Najbolj brano