Naprodaj številne luksuzne vile v Barkovljah

Ob morju v tržaškem predelu od Barkovelj do miramarskega gradu je naprodaj približno 40 vil, kar je precej več kot v času ugodnih gospodarskih trendov, ko je bila v tem predelu naprodaj le ena ali največ dve taki vili, poroča Il Piccolo.

Ob morju v tržaškem predelu od Barkovelj do  miramarskega 
gradu je naprodaj približno 40 vil, kar je precej več kot v času 
ugodnih gospodarskih trendov, ko je bila v tem predelu 
naprodaj le ena ali največ dve taki vili. Foto: Wikipedia
Ob morju v tržaškem predelu od Barkovelj do miramarskega gradu je naprodaj približno 40 vil, kar je precej več kot v času ugodnih gospodarskih trendov, ko je bila v tem predelu naprodaj le ena ali največ dve taki vili. Foto: Wikipedia

TRST > Tudi cene so bolj ugodne kot prejšnja leta. V letu 2015 so padle za 10 do 15 odstotkov v primerjavi s prejšnjim letom, je za Il Piccolo povedal predsednik združenja nepremičninskih ugentov Fimaa FJK Andrea Oliva. Povedal je, da je ta trend zaznati tudi na Opčinah in Krasu. Kaj je vzrok za nov trend? Spremenile so se družinske navade, izpostavlja Oliva. Mnoge od teh vil imajo velike salone, v katerih so nekoč prirejali zabave in sprejemali obiske. Sedaj to ni več v navadi. Gre za vile, večje od 500 kvadratnih metrov. Mesečni stroški za vzdrževanje teh vil so zelo visoki, plačati pa je treba tudi davke in stroške za vzdrževanje vrtov. Oliva je povedal, da je srečal ljudi z milijonskim budžetom, a so se na koncu raje odločili za hiše, vredne 300.000 evrov.

Skoraj vsi lastniki vil so Tržačani. Gre za trgovce ali podjetnike, ki so si v nekem obdobju nakup vile lahko privoščili, poleg njih so lastniki številni Tržačani, ki so vile podedovali od svojih prednikov. “Srečal sem nekaj fantov, ki so dobili vilo od svojega dedka, a nihče je ni mogel obdržati, zaradi nujnih stroškov popravil, restravriranja in vzdrževanja,” je za Il Piccolo povedal Oliva.

V letih, ko so bile ekonomske razmere ugodne, je bila naprodaj ena ali največ dve tamkajšnji vili na leto, je povedal Oliva.

Spletno uredništvo


Najbolj brano