Napadalka iz San Bernardina naj bi prisegla zvestobo Islamski državi

Ameriški mediji poročajo, da je 27-letna Pakistanka Tashfeen Malik, ki je v sredo skupaj s svojim ameriškim možem Sydom Rizwanom Farookom v San Bernardinu pobila 14 ljudi, na internetu prisegla zvestobo Islamski državi (IS) oziroma njenemu šefu Abu Bakru al Bagdadiju.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

LOS ANGELES > Neimenovani policijski viri, ki jih uradno doslej še ni nihče potrdil, so televizijam in drugim medijem povedali, da je Malikova na Facebooku podala izjavo o prisegi tik pred sredinim pokolom ali cel v času pokola.

Malikova je državljanka Pakistana, ki si jo je v ZDA rojeni higienski inšpektor Farook, prav tako pakistanskega rodu, letos pripeljal iz Pakistana in jo poročil.

V ZDA je prišla na podlagi vizuma, ki jih dobijo zaročenci ameriških državljanov. Vizum ima omejen rok trajanja, vendar pa imetnik lahko ostane v ZDA, če se poroči z državljanom. Konservativni mediji in politiki v ZDA sedaj uporabljajo ta primer za kritike sprejemanja beguncev iz Sirije.

Prejemniki zaročnega vizuma morajo skozi proces pregleda, ki pa še zdaleč ni tako oster kot tisti, ki velja za pridobitev statusa begunca, na katerega ljudje v tujini čakajo do dveh let.

STA


Najbolj brano