Tožilstvo v BiH preiskuje napad na vojake kot teroristično dejanje

Tožilstvo Bosne in Hercegovine je prevzelo preiskavo sredinega strelskega incidenta v Sarajevu, v katerem sta bila ubita dva vojaka, še en pa ranjen. Sumijo, da bi šlo lahko za teroristično dejanje, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Sarajevo Foto: Ana Cukijati
Sarajevo Foto: Ana Cukijati

SARAJEVO > Državno tožilstvo BiH je primer prevzelo od sarajevskega županijskega tožilstva. Med pooblastili državnega tožilstva so najhujša kazniva dejanja.

Po doslej znanih podatkih je napadalec v sredo zvečer v Sarajevu z avtomatskim orožjem ubil dva pripadnika vojske BiH, še enega pa ranil. Nato se je zatekel v hišo v bližini napada, ob prihodu policije pa si je malo pred polnočjo sodil sam in sicer tako, da je aktiviral ročno bombo.

Mediji so že v sredo zvečer ne podlagi izjav prič navajali možnost, da je šlo za islamistični napad. Oblasti so vendarle vseskozi poudarjale, da je še prezgodaj za kakršnekoli zaključke in da motiv napada še ni znan. Državno tožilstvo pa je zdaj vendarle dopustilo možnost, da bi lahko šlo za teroristični napad. To je potrdila tudi tiskovna predstavnica državne preiskovalne in varnostne agencije (Sipa) Kristina Jozić, navaja Hina.

STA


Najbolj brano