Največji padec cen nepremičnin med državami EU v Sloveniji

Med državami Evropske unije, za katere so na voljo podatki, je lani na letni ravni največji padec cen nepremičnin zabeležila Slovenija (-5,4 odstotka). Sledili sta ji Italija (-3,8 odstotka) in Romunija (-2,3 odstotka), je ta teden objavil evropski statistični urad Eurostat. Največjo rast cen so medtem zabeležili na Irskem (15 odstotkov), v Estoniji (13,2 odstotka) ter v Latviji in Veliki Britaniji (po 11,7 odstotka).

Med državami Evropske unije, za katere so na voljo podatki, je  lani na  letni ravni največji padec cen  nepremičnin zabeležila Slovenija (-5,4 odstotka). Foto: Nace Novak
Med državami Evropske unije, za katere so na voljo podatki, je lani na letni ravni največji padec cen nepremičnin zabeležila Slovenija (-5,4 odstotka). Foto: Nace Novak

LUXEMBOURG > Cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra so se v tretjem četrtletju lani v primerjavi z enakim obdobjem leta 2013 zvišale za 0,5 odstotka, v EU pa za 2,3 odstotka.

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra so v tretjem četrtletju lani v primerjavi s predhodnim četrtletjem porasle za 0,6 odstotka, v EU pa za 1,1 odstotka.

Na četrtletni ravni je bila največja rast zabeležena na Irskem (+6,2 odstotka), v Latviji (+4,9 odstotka) in na Hrvaškem (+4,7 odstotka). Najbolj pa so se stanovanjske nepremičnine tudi v tej primerjavi pocenile v Sloveniji (-1,1 odstotka), sledili pa sta Romunija in Malta (po -0,9 odstotka).

STA


Najbolj brano