Najbolj pribljubljen je Jeb Bush

Zadnja anketa ameriške televizije NBC in časopisa Wall Street Journal ugotavlja, da je največ republikanskih volivcev pripravljeno voliti za predsedniška kandidata iz Floride Jeba Busha in Marca Rubia, najmanj pa za newyorškega priseljenca na Florido Donalda Trumpa.

Jeb Bush Foto: Wikipedia
Jeb Bush Foto: Wikipedia

NEW YORK > Udeleženci ankete so odgovarjali na vprašanje, katerega kandidata bi bili pripravljeni podpreti in za katerega ne bi volili v nobenem primeru. Za nekdanjega guvernerja Floride Jeba Busha je pripravljeno voliti 75 odstotkov republikanskih volivcev, zanj pa jih ne bi volilo 22 odstotkov.

Zvezni senator iz Floride Marc Rubio je sprejemljiv za 74 odstotkov republikancev, volilo pa ga ne bi le 15 odstotkov. Na tretjem mestu je guverner Wisconsina Scott Walker, znan po razbijanju sindikatov, za katerega bi volilo 57 odstotkov, vendar pa ga 21 odstotkov sploh ne pozna.

Na dnu lestvice kandidatov, ki so, ali najverjetneje še bodo razglasili kandidaturo za volitve 2016, je Donald Trump. Podprlo bi ga le 32 odstotkov republikancev, v nobenem primeru pa ga ne bi volilo 66 odstotkov vprašanih.

STA


Najbolj brano