Na vzhodu Nemčije napad na avtobus z begunci

Skupina ljudi je v nemškem kraju Jahnsdorf na vzhodu države v četrtek zvečer napadla avtobus z begunci, ki so bil na poti v dom za prosilce azila. Skupina avtobusu ni dovolila nadaljevati poti. Vozilo so obmetavali z različnimi stvarmi in pirotehničnimi izdelki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 Številni begunci in migranti so se za prihod na staro celino 
odločili tudi zaradi napovedi nemške kanclerke Angele Merkel, da bo Nemčija odprla vrata za vse, ki bežijo pred vojnami 
v Siriji in Afriki. Foto: Vesna Humar
Številni begunci in migranti so se za prihod na staro celino odločili tudi zaradi napovedi nemške kanclerke Angele Merkel, da bo Nemčija odprla vrata za vse, ki bežijo pred vojnami v Siriji in Afriki. Foto: Vesna Humar

LEIPZIG > Policija v Leipzigu je danes sporočila, da je skupina štela okoli 30 ljudi. Eden od pirotehničnih izdelkov je zadel voznika avtobusa, ki je utrpel poškodbo noge. Napadalci so tudi razbili eno od vetrobranskih stekel na vozilu. Begunce so nato namestili v nadomestnem centru.

Beseda begunci je v Nemčiji medtem postala beseda leta. V Združenju za nemški jezik so utemeljili, da beseda begunci zaznamuje prevladujočo temo v iztekajočem se letu. Žirija je besedo leto izbirala med okoli 2500 predlogi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjih mesecih se je v Nemčiji zgodilo več napadov na begunske centre v državi. Nemčija je namreč eden od glavnih ciljev beguncev, ki množično prihajajo v Evropo. Številni so se za prihod na staro celino odločili tudi zaradi napovedi nemške kanclerke Angele Merkel, da bo Nemčija odprla vrata za vse begunce, ki bežijo pred vojnami v Siriji in Afriki.

STA


Najbolj brano