Na vlaku med Amsterdamom in Parizom strelec ranil dva človeka

Oborožen moški je na vlaku na poti med Amsterdamom in Parizom začel streljati ter pri tem huje ranil dva človeka, preden so ga obvladali ostali potniki, je danes sporočila francoska železniška družba SNCF. Motiv za dejanje strelca še ni znan, je pa preiskavo prevzel protiteroristični oddelek tožilstva v Parizu.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

LILLE > Dve žrtvi sta utrpeli resne poškodbe, vsaj ena od njiju strelne rane, so sporočili iz SNCF in dodali, da je bil moški oborožen s strelnim orožjem - po nekaterih poročanjih s kalašnikovko - in noži.

Do streljanja je prišlo blizu mesta Arras na severu Francije kmalu po 18. uri, napadalca pa so aretirali, ko so vlak ustavili na železniški postaji tega mesta. Obvladala sta ga dva ameriška potnika, so za francosko tiskovno agencijo AFP dejali na pariškem tožilstvu.

Po poročanju AFP strelec prihaja iz Maroka, obveščevalnim službam pa je bil poznan že prej.

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je že na poti do Arrasa, da se seznani z dogodkom, so sporočili z njegovega ministrstva.

“Storili bomo vse, da razjasnimo ta dogodek,” pa je sporočil francoski predsednik Francois Hollande, ki je o dogodku govoril tudi z belgijskim premierjem Charlesom Michaelom. Ta je napad pozneje prek twitterja označil za teroristični napad.

STA


Najbolj brano